Menopauza je… keď nemáte čas!

Presnejšie, keď nemáte čas na medové motúzy, výhovorky a okolky, jednoducho, keď vám zastieranie pravých príčin a nepodstatné táranie obracajú oči stĺpkom.

Mladé ženy dokážu trpezlivo prikyvovať a s obdivom ticho počúvať životné „múdra“ kdejakého táraja, ale ja, na prahu menopauzy, na to nemám energiu ani čas. Medzičasom som sa totiž stala majsterkou time-manažmentu – nech stihnem prácu tak, aby som sa za ňu nehanbila, domácnosť, nech je relatívny poriadok, rodinu, aby nepindala a čo je veľmi dôležité – čas pre seba, pretože už viem, že starostlivosť o rodinu znamená najmä udržiavanie vlastného duševného zdravia. A že šetriť na sebe vlastne znamená okrádať rodinu o pokoj v domácnosti.

Z viacerých dôvodov je práve menopauza zlatým obdobím ženy. Iste, občas mi život otravujú návaly, kŕče a občas moje okolie pred výbuchom zachráni len to, že vďaka dlhoročným skúsenostiam dokážem diskusiu začať či ukončiť jediným pohľadom.

No už o sebe nepochybujem. Netrápia ma rady ženských časopisov, ako urobiť kdejakého chlapa šťastným, lebo väčšinu energie sústreďujem na to, aby som bola šťastná ja. V posteli aj večer v obývačke. Bez ohľadu na to, čo chce diktovať nejaký butik, presne viem, čo mi sluší, v čom sa cítim dobre a nepotrebujem sa nútiť do nepohodlných topánok či oblečenia, ktoré omína. Som oveľa pohotovejšia a vtipnejšia než kedysi, pretože veľa vecí, ktoré ma kedysi rozplakali či rozčúlili, ma teraz rozosmejú. Veci mi netrvajú tak dlho ako začiatočníčkam. A ak na niečo nemám energiu, prax mi potvrdila, že 99 % vecí počká.

Jedinou výzvou je, udržiavať si kontakty s podobne naladenými ženami, ktoré sa riadia otrepaným, no stále pravdivým poznaním – Stretajte sa s ľuďmi, ktorí premýšľajú a budete viac premýšľať. Stýkajte sa s tlupou sťažujúcich sa nešťastníkov a aj z vás sa jeden stane. A na tých druhých ja nemám čas, potrebujem si totiž užívať život!

Vaša Iveta

5 Komentárov

Zanechať komentár

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *