Menopauza v plavkách

Tak som to zasa raz nestihla. Od určitého veku sa totiž lehoty odporne predlžujú. A síce vypracovať si vysnívanú (a od marca plánovanú) bikini figúru.

Vravím si, že na zahodenie nie je ani obyč postava do plaviek so spevneným pásom. Hlavne nech sú dvojdielne, lebo verím, že tuk sa na teple roztápa, čiže to klokanie vrecko, čo mi ostalo po deťoch (a teraz ho plním večernou lúpežou chladničky), to si plánujem rozpustiť otŕčaním brucha na slnku. Moja najobľúbenejšia poloha z jógy je šavasána – poloha mŕtvoly, a v nej by som mohla vyškoliť bársjakého jogína!

Kedysi mi stačilo dať si jeden-dva dni pitný režim a vkĺzla som do plaviek ako Snehulienka do črievičky. Teraz môžem držať diétu z hladomorne a nič. Práve naopak, prefičím okolo pekárne a mám 20 deka naviac. Proti pitným dňom najviac pindal môj muž, vraj keď ich držím, ON sa cíti v ohrození života.  Niekedy si vraj nie je istý svojim osudom ani teraz, keď som s diétami sekla.

Menopauza je pre mňa o úbytku síl, prírastku kíl, …a spolku víl. Lebo jednou z dobrých stránok tohto veku je, že konečne mám viac času pre seba a pre kamarátky.

Najprv to nebolo ľahké – priznať si, že rodina prežije aj bez môjho neustáleho dozoru, nech je akokoľvek láskavý. Teraz mám čas sedieť, prechádzať sa (alebo ležať) s rovnako spotenými vrstovníčkami a keď tak spolu fučíme na nejakom cvičení „zdravý chrbát“ alebo len tak sa povaľujeme v tráve, je šuma fuk, kto dvihne nohu najvyššie.

Sme víly – nie nejaké éterické krehotinky, ale tie dávne mýtické divoženy, odvážne, milujúce tanec a spev! Kadiaľ prejdeme, zeleň je bujnejšia. Neviditeľne pomáhame a dokážeme liečiť. 

A s týmto pocitom, milé dámy, sa teraz súkam do plaviek.  Nie som krehká substancia, ale Werichovská Siraél! Bárs by nás plážových víl bez komplexov bolo viac.  

Vaša Iveta

1 komentár

Zanechať komentár

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *