Menopauza a mihalnice

Padajú mi vlasy, nechty si musím strihať nakrátko ako škôlkarka a oči si na tvári každé ráno hľadám zväčšovacím zrkadlom. Aj toto je menopauza. Ale ja sa nedám!

Už to nie je také jednoduché ako kedysi – vyskočiť z postele a s  nonšalanciou Parížanky „vstalá-a-išlá“ pred mužom predstierať Femme Fatale. Po prvé – z postele nevyskočím, ani keby horelo. Nanajvýš, ak by pri nej stál nejaký sexi hasič hore bez… pokyniem mu rukou, nech pokračuje ďalej. 

Menopauza a ubúdanie estrogénu pre mňa znamená aj menej kolagénu. Čiže sizyfovský boj s vráskami, drahšie šampóny „na objem“ vlasov, všelijaké vodičky a krémy na nechty, ruky, telo…

Samozrejme, z pohľadu maratónskej bežkyne si pomáham výživovými doplnkami. No v každej z nás sa asi skrýva aj šprintérka, ktorá potrebuje výsledok hneď. A tak sa zrazu obzerám po príčeskoch, umelých nechtoch a najnovšie – umelých mihalniciach.

Vážne, keď najbližšie pôjdete medzi ľudí (v súčasnosti to znamená do potravín), urobte si prieskum – koľko žien nájdete s umelými nechtami alebo riasami? Až ma prekvapilo, koľko nás je!

Ale pozor – teraz sme odkázané na svojpomoc. A poviem vám, s tými riasami to nie je také jednoduché, ako predstierajú influencerky na YouTube. Na lepiace treba zručnosť a trpezlivosť. Ani jedno nemám, ak poznáte finty, ako si nezlepiť viečka, prsty alebo nenalepiť riasu krížom cez viečko ako na Picassovom obraze, sem s nimi! Každá rada dobrá!!

Tak som investovala do technologického progresu – magnetických rias. (Pre neznalé: To znamená, že si na oko namaľujete linku čiernou farbou s magnetickým práškom a riasa s miniatúrnymi magnetíkmi sa „prilepí“ sama.)

Tiež to nie je také ľahké, neverte videám! Ako som sa s tým babrala, napadlo mi, kto to vymyslel. Predstavujem si inžiniera – výskumníka, ktorý prišiel raz domov…

Jeho žena: „Tak ako bolo  robote?“

On: „Ále, celkom fajn, robíme na takej farbe, aby kozmonautom nelietali šróbováky okolo hlavy…“

Ona: „Ukáž?“

A bum, mala biznis ako hrom!

Tak som si tie riasy nalepila a klipkám nimi na muža, že: Pozri, tá NASA vymyslela super vec! Vesmírny výskum nie je až taká blbosť, treba na to dávať peniaze…

A možno to bolo celkom inak. V každom prípade, keď teraz čítam o tých astronautkách, čo chcú na Mars, držím im palce. Veľký krok pre ľudstvo a ešte väčší pre ženy v prechode!

A vy ako? Čo si na sebe vylepšujete a ako?

(Nabudúce: Zväčšenie pŕs ma nezaujíma. Zväčšiť mozgovú kapacitu, to by som brala. Aj vy zabúdate???)

4 Komentárov

Zanechať komentár

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *