V novom roku, do útoku!

Novoročné predsavzatia sú dôležité, ale dobre si rozmyslím, čo sa dostane na zoznam. Žiadne sci-fi o tom, ako si zašijem pusu, aby nejedla, alebo že sa ako dračica vrhnem na cvičenie. Výhodou môjho veku je životné poznanie, že láska (ani k sebe samej) nesúvisí s kilami ani s plochým bruchom.

K mojim predsavzatiam na rok 2022 ma inšpirovali labute. Pripomínajú mi ich dvojky, ktoré sa tento rok stretli až tri. Takže tri labutie predsavzatia:

  1. Pokoj 

Ak si pozorujete na vodnej hladine, asi ste si všimli, že labuť sa nenechá tak ľahko vyplašiť, ako kačka. Elegantná labuť si je vedomá svojej sily a nejeden nerozvážny blázon by iste vedel rozprávať o tom, že útok labute, respektíve jej odpoveď na drzosť, rozhodne nie je pošteklenie. Labuť je však rozvážna a nenechá sa tak ľahko vyplašiť.

  • Láska

V kresťanstve, východných náboženstvách, ba aj v keltskej symbolike a medzi totemovými zvieratami labute symbolizujú lásku a lojalitu. Tá láska však neznamená len milovať svoje deti či blízkych, ale aj samé seba. A lojalita je tiež vernosťou k sebe samej, svojim predsavzatiam, plánom a snom. Držať lásku, láskavosť a sústredenosť na cieľ na prvých priečkach svojich priorít je pre mňa niekedy výzvou, keď ma valcujú hormonálne vlny a sotva dokážem udržať pozitívnu náladu, nieto ešte vytýčený plán. Možno aj preto budem tento rok často myslieť na labutiu symboliku! 😊

  • Intuícia

Vedeli ste, že v šamanizme sa traduje, že labute sú vlastne prevtelené šamanky na cestách? Možno aj preto sa v niektorých kultúrach labutiam prisudzuje výnimočný zmysel pre intuíciu a čarovná moc. A najviac sa mi páči, že labuť je senzačným príkladom toho, že aj zo „škaredého káčatka“ sa môže stať elegantná bohyňa!

A čo vy? Aký plán ste si vytýčili na tento rok a čo budete držať pred očami, aby ste ho nestratili z výhľadu?

14 Komentárov

Zanechať komentár

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *