Nie som stará na novoročné predsavzatia!

Dávate si ich ešte? Sú medzi nami matadorky, ktoré sú vraj na novoročné predsavzatia už staré a môžu sa na ne viete čo… Takto vám poviem – ak sa tak cítite, je to preto, že mierite na zlé ciele!

Nezmysly o diétach a náramnom cvičení nechávam na mladšie, naivnejšie ročníky. Ja si dávam predsavzatia typu – budem sa mať radšej, venujem si viac pozornosti, doprajem si čas, budem počúvať telo aj intuíciu. A ak mi povedia, že je čas na menej jedla – aby som všetku energiu nemíňala na trávenie, ale ostalo z nej čosi aj na premýšľanie bez stresu, o to lepšie! Tento rok som dala ešte jedno predsavzatie – tancovať tak rýchlo, ako dokážem!

A mám ešte jeden záväzok: Každý deň naučím jedno nové slovo. Dnes je to – izoflavóny. To sú látky, ktoré sa nachádzajú aj v niektorých rastlinách a odporúčajú sa napríklad na zvládanie návalov, nespavosti alebo výkyvov nálad počas menopauzy. Najviac sa mi páči, že sa nachádzajú v mojej obľúbenej rastline – ďateline. Dokonca izoflavóny v ďateline sú na spomínané ťažkosti účinnejšie než napríklad v sóji.

Pre niekoho je ďatelina obyčajná burina, pre záhradníčky dokonca pohroma, ale v mojich očiach je to  totemová rastlina. Vedeli ste, že ďatelina sa prisudzuje bohyni jari, vegetácie, lásky – Venuši? Kedysi sa spolu s inými bylinami zapracovávala do rohov drevených domov, pretože ľudia verili, že nielen chráni pred zlom, ale priťahuje vernosť a lásku. (Len tak mimochodom, keby ste chceli počarovať tomu „vášmu“, uvarte mu ďatelinový čaj. Je dobrý na priedušky aj žalúdok. A to pridané kúzlo o oživení lásky bude bonus navyše! 😉

Aké predsavzatia ste si dali vy do roku 2021??? Napíšte mi aspoň tri, za každý ďatelinový lístok jeden. Ak snáď to do konca roka zvládneme na štvorlístok. Tým štvrtým cieľom bude – nech sa spolu dobre máme a v zdraví dožijeme…  

2 Komentárov

Zanechať komentár

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *